ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзбор на редактораКварталиКултураНовиниОбщина Пловдив

Въпросителни около нови маси за сервиране пред Централни хали

Новопоявили се маси за открито сервиране пред Централни хали отвориха въпросителни.

Такива петна за маси и столове на Малката Главна са предвидени с актуализирането на Схемата за определяне на зони за разполагане на преместваеми обекти на територията на публичните пространства в пешеходната зона. Въпросът обаче е кой точно обект обслужват тези места за открито сервиране. Основният въпрос обаче е друг- кой и защо е позволил на това място, в самото сърце на града, да се опънат огромни черни рекламни чадъри напук на наредбите на общината, които не го позволяват.

Потърсихме за информация излезлия в отпуск заради участието си в местните избори кмет на район Централен Георги Стаменов. Той не беше запознат с казуса, но отиде на място, за да се увери с очите си за какво става дума.

„Това е недопустимо. В разрез с всички наредби, правила и всички естетически норми- тези чадъри са убийствени и нямат място там. Някой в Голяма Община го е разрешил. Този човек категорично трябва да си събере багажа и да си замине, тъй като не уважава духа на Пловдив, не цени центъра на вековния ни град, погазва красотата му. Категорично против това съм. Още повече, че е магазин“, коментира Стаменов.

Припомняме, че в последните няколко години се занимавахме на няколко пъти с преместваемите обекти в така апетитната за търговия зона около Централни хали. Разследването ни на случая с количката за хотдог на Малката главна тогава разбуни духовете. Както стана ясно в поредицата ни по темата:

ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина